Årets første syltetøj

  • 0
Under et besøg hos mine forældre i sidste weekend endte jeg på rov i min mors hindbærhegn.

Meningen var, at plukke lidt med hjem til aftenhyggen, men hvem plukker hindbær uden at smage på varen..? så da jeg endelige havde fået plukket en ordentlig portion var hindbærlysten forsvundet igen. Hvad stiller man så op med 710g store, røde og friske hindbær..? jo man laver da "bare" lige en portion syltetøj.

Den originale opskrift stammer fra Familie Journalen klik her, men undervejs har jeg ændret på både ingredienser og mængden, så jeg endte ud med følgende opskrift.




Hindbær-æble-hyldeblomst-vanilje-ingefær syltetøj

710 g hindbær

5 æbler

250 ml hjemmelavet hyldeblomstsaft (koncentreret)

1-2 cm tyk skive ingefær

1 vaniljestang

ca 500 g syltesukker




Hindbærrene skylles, æblerne skrælles og skæres i passende små stykker. Ingefæren skrælles og koges med vanilje, hyldeblomstsaft, æbler og hindbær i ca. 20 min. 
Ingefæren fjernes undervejs, når duften bliver kraftig. Sukker tilsættes og syltetøjen koger yderligere 5 min før den hældes på skoldede glas. 



Som et lille "pift" delte jeg portionen i to og tilsatte lakridspulver til den ene. Jeg tilsatte 3-4 spsk. lakridspulver til portionen, men jeg vil anbefale at man smager sig frem. Lakrids/hindbær syltetøj fungere ganske udemærket på en ostemad. 


Lad syltetøjen køle af natten over i køleskabet, så er den en sikker vinder blandt kollegaer ! 
God fornøjelse :) 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.